Snijwerk

Het rubber komt binnen als gevulkaniseerde plaat of rol. We kunnen dus direct starten met de productie van jouw rubberproduct. Het snijden van de diverse soorten rubber, en andere materialen, gaat met behulp van verschillende machines:

CNC snijden

Met computergestuurde snijmachines snijden we de meest bijzondere ontwerpen en producten uit plaatmateriaal. Meestal rubber, maar we snijden ook buitengewone vormen uit grafietplaat, zacht-PVC of wolvilt. Denk bijvoorbeeld aan een PVC-snijmat voor de grafische industrie. Dit kan tot een maximale dikte van 15mm. Voor dikker materiaal gebruiken we een waterjet snijplotter.

Eén van de snijmachines heeft een  handige transportband waardoor we ook langere lengtes verwerken. Hele grote rubberproducten worden in segmenten gesneden en kunnen met behulp van een zwaluwstaartverbinding aan elkaar worden gekoppeld.

Voor het snijden van een rubberproduct met de CNC-gestuurde snijplotter is alleen een digitale DXF-tekening nodig. De tekening kan aangeleverd worden of maken we samen. Er hoeft geen aparte matrijs of een stansmes gemaakt te worden om het rubberproduct op maat te maken. Een scherp oscillerend mes gaat voor je aan het werk.

CNC snijden

Rubber stroken snijden

Heb je stroken rubber nodig? Het snijden van stroken behoort ook tot de mogelijkheden van Hofland Rubber. De stroken worden moeiteloos uit rubberplaat en zacht PVC gesneden door onze strokensnijders. Denk aan oplegrubbers of rubber strips voor in de bouw. Onze grootste rubbersnijmachine heeft een maximale breedte van 1.500 mm. Met een range van 8mm tot 25mm dikte kunnen we vele kanten op, dus neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Rubber stroken snijden

Watersnijden

Met watersnijden kan er tot 200 mm dikte zeer precies en vrijwel braamloos gesneden worden. Hierdoor is deze manier van rubber verwerken dus voor vele doeleinden inzetbaar. Tijdens het watersnijden van het rubber wordt er, net als bij andere snijmethoden, geen warmte gebruikt. Alle eigenschappen en de structuur van het materiaal blijven onveranderd. Aan de krachtige waterstraal wordt eventueel ultrafijn zand toegevoegd. Met een waterdruk van 4000 bar snijdt deze straal moeiteloos door dikke en harde materialen.

Zoek je een rubbervormartikel of een extrusie product? Dan ben je bij Hofland Rubber aan het juiste adres. Heb je een andere vraag over onze mogelijkheden? Neem dan contact op. We helpen je graag op weg.

Watersnijden