Celrubber

Celrubber is een zacht rubber en voelt sponsachtig aan. Celrubber is een geschuimd materiaal, met gesloten cellen. De cellen staan dus niet met elkaar in verbinding. Door de gesloten cellen is dit soort rubber volkomen ondoordringbaar voor vloeistoffen en gassen. Celrubber kan voor vele toepassingen worden gebruikt. Bijvoorbeeld als tocht- en windwering, geluiddempend materiaal of als verpakkingsmateriaal. Ook voor afdichtingen is het goed bruikbaar.

Celrubber heeft een aantal fijne eigenschappen.

  • Zeer licht
  • Samendrukbaar
  • Stofdicht
  • Water- en gasdicht
  • Lage aandrukkracht vereist

Hofland Rubber levert celrubber in diverse uitvoeringen en kwaliteiten. Zowel strips als platen. Extra makkelijk celrubber aanbrengen? Kies dan voor de zelfklevende laag. We helpen graag in het maken van de juiste keuzes, neem contact op en we zoeken samen naar de beste oplossing.

Celrubber

Moosrubber

Moosrubber is een rubbersoort met een open celstructuur en een ‘huid’ met een gesloten celstructuur. Door de huid kan water niet in de opencelstructuur raken. Je vindt moosrubber ook vaak onder de naam sponsrubber. De meest voorkomende toepassing is als afdichting. Ook wordt het vaak gebruikt ter bescherming van hoeken en als afwerkprofiel. Veel gebruikte kwaliteiten zijn CR, EPDM en siliconenrubber.

Moosrubber is leverbaar in verschillende uitvoeringen als platen of strips. Eventueel met zelfklevende laag.

Moosrubber

Overige rubbers

Naast cel- en moosrubber levert Hofland Rubber ook andere materialen zoals sponsrubber en schuimen. Wij leveren bijvoorbeeld softlanding materiaal. Dat is een zachte sponskwaliteit die vaak gebruikt wordt in de agrarische sector om fruit te beschermen tegen stoten. Het is in verschillende diktes leverbaar op plaat. Daarnaast hebben we nog PE-schuimmateriaal in vele afmetingen en soorten leverbaar. Op een strip, zelfklevend en in 3 mm of 5 mm dikte. Ideaal als verpakkingsmateriaal, isolatie of schokabsorptie.