Temperatuur en druk zijn de twee ‘ingrediënten’ om met een compressiepers een rubbervormartikel te maken. De precieze combinatie van deze twee zijn voor ieder product verschillend. Hier komt onze expertise om de hoek kijken. Bij Hofland Rubber in Tolbert hebben we 15 vulkanisatiepersen staan. Deze hebben verschillende afmetingen zodat we met zowel kleine als grotere matrijzen kunnen werken. Daardoor hebben we een breed aanbod aan mogelijkheden voor rubbervormartikelen. Op zoek naar een groot rubbervormproduct? Onze grootste pers heeft een maximale afmeting van 1250 mm x 1250 mm.

Handmatig vakwerk

Voordat het rubber in de matrijs kan, wordt het handmatig op maat gesneden. De vakmensen die in de productie staan zorgen voor de juiste afmetingen van het rubber. Daarmee vullen zij de matrijs en kan de compressiepers aan de slag met de matrijs-rubbercombinatie. Met behulp van hitte en druk vloeit de rubber uit in de matrijs. Wanneer de vulkanisatietijd verstreken is haalt de expert de matrijs weer uit de pers, verwijdert het product uit de matrijs en verzorgt de nabewerking. En jouw rubbervormartikel is klaar.

Handmatig vakwerk

Rubber-metaalverbindingen

Bij Hofland Rubber produceren we zowel volrubber producten als producten die voorzien zijn van metaal. Zoals grote metalen afsluiters die voorzien worden van een rubberafdichting. Deze rubber-metaalverbindingen hebben een extra stap, voordat het vulkanisatieproces begint, voor een succesvolle verbinding tussen rubber en metaal. Het metaal moet behandeld worden voordat beide producten aan elkaar hechten. Eerst wordt het metaal ontvet, daarna opgeruwd en voorzien van een hechtingslaag. Door al deze stappen goed uit te voeren ontstaat een goede rubber-metaalverbinding.

Geïnteresseerd in rubbervormwerk? Hofland Rubber maakt rubber vormartikelen in verschillende vormen, maten en compounds. Of ben je misschien opzoek naar een rubber snijartikel of een extrusie product? Ook dan ben je bij Hofland aan het juiste adres. Heb je een andere vraag over onze mogelijkheden? Neem dan contact op, we beantwoorden je vragen graag.