Zachte afdichtingen

Onze zachte afdichtingen snijden we uit pakkingplaat met behulp van onze CNC gestuurde snijplotters. Wil je meer weten over hoe dit werkt? Lees dan vooral onze pagina over rubber snijden. De zachte afdichtingen bij Hofland Rubber zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, elk met hun eigen kenmerken.

Temasil®

Deze afdichting heeft een brede inzetbaarheid en concurrerende prijs. Bijzonder geschikt voor toepassing in de scheepsbouw, installatietechniek en voor algemeen gebruik bij warm én koud water toepassingen. Dit materiaal beschikt over diverse keuren zoals BAM, DVGW, TZW, Germanisher Lloyds, PZH, IGNiG en GOST.

AFM34

Deze zachte afdichting heeft het FDA-keur voor gebruik als afdichting in de voedingsmiddelenindustrie. Andere toepassingen zijn onder andere de chemische industrie, scheepsbouw en generatoren. De pakking heeft een hoge gasdichtheid en is leverbaar in de kleur wit. Naast FDA-keur voldoet dit materiaal ook aan de normen KTW, WRC, DVGW, SVGW, ÖVGW, BAM, TA-Luft, Germanischer Lloyds.

AF240

Een multi-inzetbare afdichting met een zeer interessant prijsniveau. Met een nitril rubber basis en versterkt met synthetische vezels. Toepassingen van deze afdichting zijn onder andere in heet- en koud watersystemen, in omgevingen met stoom, oliën of brandstoffen en een breed scala aan algemene chemicaliën. Het materiaal is iets zachter dan Temasil en kent een zeer interessant prijsniveau, doordat het geen keuren heeft.

Unigraph® 500

Een afdichting op basis van grafiet met een sterke en speciale polymeercoating. Niet alleen eenvoudig te verwerken maar ook sterk en een lange standtijd. Inzetbaar tot 450°C maar ook geschikt tot -196°C.

Grafiet plaatmateriaal

In grafiet materiaal hebben wij diverse kwaliteiten pakkingplaat, veelal uit voorraad leverbaar. Grafiet materiaal wordt veelal toegepast in stoomtoepassingen of toepassingen met hogere temperatuur, maar ook in cryogene toepassingen waar een zeer lage temperatuur gewenst is.

We verwerken grafiet plaatmateriaal met inlage (spijkerplaat) in de verschillende diktes. Maar ook Grafilit-SP wat een geëxpandeerd grafietmateriaal is met een RVS inlage. Dit materiaal heeft ook diverse keuren zoals DVGW, BAM en DNV GL.

Overige materialen

Naast eerder genoemde materialen kunnen we ook producten snijden uit oa. PTFE, Oliepapier en aramide vezelpakkingplaat in grote en kleine series met korte doorlooptijden.

Al deze materialen kunnen wij voor u stansen of snijden in kleine of grote series.