Op dinsdag 10 oktober 2023 organiseerde de NVR TRA bij Hofland Rubber in Tolbert een succesvolle Marktdag over Circulair Rubber. Ruim 60 enthousiaste deelnemers kwamen samen om de laatste ontwikkelingen in de rubberindustrie te bespreken. De sfeer was ontspannen, de locatie inspirerend en de informatie was goed toegankelijk.

Elke deelnemer presenteerde kort zijn bijdrage aan het bevorderen van circulariteit in de rubberindustrie. Na de pitches opende de markt. Er vonden levendige en relevante gesprekken plaats tussen aanbieders en bezoekers. En natuurlijk ook tussen de bezoekers onderling.

Tijdens drie Kennissessies kregen deelnemers inzicht in de werkwijze van Circulair Plastics NL (Groeifonds), RecyBem en het Versnellingshuis. Bovendien kregen ze de kans om via een uitgebreide rondleiding bij Hofland Rubber het rubberproductieproces van dichtbij te ervaren en vragen te stellen.

Veelbelovende perspectieven

Met trots kunnen we melden dat er significante vooruitgang is geboekt richting een circulaire toekomst voor de rubberindustrie. Nieuwe technologie├źn maken hergebruik van rubber mogelijk. Ondanks enkele technische, chemische, logistieke en organisatorische uitdagingen die nog overwonnen moeten worden. Deze ontwikkelingen bieden echter veelbelovende perspectieven voor de gehele rubberindustrie.

Kortom, de marktdag was een belangrijke stap in de richting van een circulaire rubberindustrie, en deze doelstelling is met succes behaald!

Veelbelovende perspectieven