René Hoekzema, directeur en voormalig eigenaar van Hofland Rubber in Tolbert, heeft een bewogen leven gekend. In een recent interview vertelde hij openhartig over zijn levenservaringen en hoe hij deze heeft omgezet in succes. Ondanks ernstige tegenslagen, waaronder een auto-ongeluk, hartproblemen en kanker, blijft hij optimistisch en veerkrachtig. Zijn positieve instelling en vastberadenheid hebben hem geholpen bij het opbouwen van een succesvolle carrière als autodidactisch ondernemer.

Hoekzema, bekend om zijn brede glimlach, gelooft in het afdwingen van geluk. Hij heeft nooit geaarzeld om uitdagingen aan te gaan en heeft zichzelf bewezen in zowel zijn persoonlijke leven als in zijn rol als eigenaar van Hofland Rubber. Het bedrijf, ooit overgenomen nadat hij als bedrijfsleider was aangesteld, is onder zijn leiding uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf. Recentelijk heeft René zijn aandelen in Hofland Rubber verkocht. Hierdoor heeft hij meer tijd voor zijn passies, zoals muziek en zijn betrokkenheid bij de Sinterklaascentrale.

Hoewel René veel van anderen heeft geleerd, beschouwt hij zichzelf voornamelijk als een autodidact. Zijn inspiratie en motivatie komen voornamelijk van binnenuit. Dit verhaal illustreert veerkracht, doorzettingsvermogen en de kracht van positief denken. Ondanks tegenslagen heeft hij successen behaald en anderen geïnspireerd om obstakels te overwinnen.

Wil je het hele nieuwsartikel lezen? Lees dan Dagblad van het Noorden (premium artikel)

Fotograaf: Geert Job Sevink